lördag 16 september 2017

Uppgiften UG1 C Testa ett program för webbkamera

Jag tycker att webcamtoy är väldigt lätt och rolig. Det är ett verktyg där man kan ta bilder med webbkamera. Barn kommer att lära sig använda verktyget snabbt och de kan ha det roligt tillsammans med sina kompisar. Man behöver bara gå in i webbsidan https://webcamtoy.com  och börja direkt välja olika filter och sedan ta bilder. En webbkamera behövs förstås.
Verktyget liknar Foto Booth som man har på iphone eller Ipad, fast det finns flera filter på webcamtoy. När man tar bilder med hjälp av webcamtoy, kan nerräknings funktion väljas, så att man har tid att ordna gester och leende, vilket är väldigt schyst.Webcamtoy kan bli ett väldigt bra verktyg i förskolan. Det är lätt att syra. Fyra- och femåringar kommer att lära sig använda verktyget snabbt och de kan ha det roligt tillsammans med sina kompisar. Pedagoger kan koppla verktyget med projektor så att barnen kan testa ljus, färg, mönster, olika bakgrunder, minspel, etc. Om man koppla webcamtoy med projektorn och samtidigt koppla en annan musik apparat med samma projektorn, kan man ha en väldigt fin fest där de kan se sig själva på skärmen och samtidigt testa olika filter. Pedagoger kan också använda verktyget för att skapa en fin miljö med bubblor, snö, löv, etc. och bara ha en liten liten sagostund eller sångstund. Vidare kan barnen dokumentera sina kloster med hjälp av webcamtoy. Det finns många möjligheter, eller bara ha det kul tillsammans.


Det finns förstås risker att använda alla sorts nya verktyg. Risken med webcamtoy kan vara bilderna bli delade på sociala medier, exempelvis Facebook eller twitter, eftersom de här två knappar finns rätt under bilden på skärmen. Jag tycker att det är viktigt att diskutera med barnen om riskerna så att de har koll. Det är också viktigt att personalen inte koppla sitt privatkontor till socialmedier i arbetsdatorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UG2 C Geocaching och Skattjakt

Skattjakten Jag skissade en skattjakt som börjar med att ett barn fick ett brev från Jultomten. Brevet består av en QR-kod. Genom att...